Tepe Reklam

Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Logo reklam
Kategori : EĞİTİM
Haberin Tarihi :   22 Ocak 2021 - 12:36

DEĞERİM HİKÂYEMLE DEĞERLENİYOR

Büyüt
Küçült
DEĞERİM HİKÂYEMLE
Haber Detay
Şanlıurfa- Eyyübiye-Direkli İlkokulu öğrencileri “DEĞERİM HİKAYEMLE DEĞERLENİYOR” eTwinning Projesinde değerlerimizi yaparak ve yaşayarak öğreniyor.

Eyyübiye ilçesi Direkli İlkokulu öğretmenlerinden Eser TEMİZ "DEĞERİM HİKÂYEMLE DEĞERLENİYOR" eTwinning projesine ortak olmuş ve proje çalışmalarına başlamıştır. Proje 10 yerli ve 2 yabancı (1 Portekiz, 1 İtalya) olmak üzere toplam 12 ortaktan oluşmaktadır. Proje Ulusal ve Avrupa düzeyinde uygulanmakta olup öğretmen, öğrenci ve veli işbirliğini ön planda tutan, öğrencilerin gelişimlerini destekleyip kullanılan yöntem ve tekniklerle öğrenmeyi etkileşimli ve eğlenceli hale getirmeyi amaçlıyor.

 

Projemiz bir farkındalık projesidir

Proje hakkında bilgi veren Direkli İlkokulu sınıf öğretmeni Eser TEMİZ yaptığı açıklamada, projeyi 4-11 yaş arası öğrencilerin değerlerimiz hakkında farkındalık sağlamaları amacıyla yaptıklarını, projede 10 Türk 1 Portekiz 1 İtalyan ortak olmak üzere 12 üyenin olduğunu söyledi. Öğretmen Eser TEMİZ projede Şanlı’yı temsilen kendisi, Niğde’yi temsilen 2, Malatya’yı temsilen 2, Sivas, Bingöl, Erzurum, Ordu ve İstanbul’u temsilen de birer öğretmenin katılım sağladığını belirtti. Ayrıca Portekizli ortak Elisabete Pires ve İtalyan ortak Angela Langella ile birlikte çocukların farklı ülkelerin değerlerini de tanıma fırsatı bulduklarını ifade etti.

 

 

Değerler eğitimi farklı etkinliklerle yapılacak

Direkli İlkokulu öğretmenlerinden Eser TEMİZ yaptığı açıklamada: Değerler insanlara yol gösteren, toplumun sağlam temellere oturmasını sağlayan temel unsurlardır. Eğitim kurumları da değerleri bireylere kazandırmada aile ile birlikte rehberlik eder. Artan sosyal problemler, şiddet, saygısızlık vb. en çok çocuklar etkileniyor. Projemizde amacımız her ay bir değer olmak üzere farklı değerleri çocuklara çeşitli etkinliklerle öğretmektir. Her ay belirlenen değerle ilgili hikaye yazma ve okuma, resim çizme, karikatür çizme, şarkı söyleme, akrostiş, drama gibi etkinliklerin WEB-2 araçlarıyla desteklenerek, kalıcı öğrenmeyi hedeflediklerini belirtti.

Aralık ayında başlayan projenin Mayıs sonunda bitirileceğini söyleyen öğretmenimiz. Proje sonunda ortak okullardan öğrencilerin yazdıkları hikâyelerden bir sanal kitap oluşturulmasının ve çizilen karikatürlerden de yine bir sanal dergi oluşturulup her üyenin kendi okulundan öğrencilerine sunmasını hedeflerini ifade etti.

Direkli İlkokulu öğretmenlerinden Eser TEMİZ’i ve öğrencilerini yapmış oldukları bu kıymetli projeden dolayı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

 

 

 

 

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Sağ Blok Reklam
Son Yorumlar
Tülin bütün
O yaşadığımız tarihimizin en kötü acımızı birdaha yaşamamak hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza allahtan
Sağ Rekam 2
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol | https://urfabulteni.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024