Tepe Reklam

Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Logo reklam
Kategori : ILÇELER
Haberin Tarihi :   14 Mart 2024 - 09:37

HALİLİYE BELEDİYESİ’NDEN COŞKULU AÇILIŞ TÖRENİ

Büyüt
Küçült
HALİLİYE BELEDİYESİ’NDEN COŞKULU AÇILIŞ
Haber Detay
Haliliye Belediyesi’nin katkılarıyla hizmete sunulan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile Culha Atölyesi ve Ekmek Üretim Tesisinin resmi açılışı gerçekleşti. Yoğun katılımla gerçekleşen açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, “Birlik ve beraberlik hizmet getiriyor. Her birliğin sonu nimet, bereket ve hizmet olarak ortaya çıkıyor” dedi.

Haliliye Belediyesi tarafından Sağlık Bakanlığına devredilen ve kısa süre içerisinde hizmete sunulan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile Culha Atölyesi ve Ekmek Üretim Tesisisin resmi açılış töreni gerçekleşti.

Açılış törenine; TBMM Başkanvekili ve Şanlı Milletvekili Bekir Bozdağ, Şanlı Valisi Hasan Şıldak, AK Parti Şanlı Milletvekilleri Emin Önen, Hikmet Başak, İbrahim Eyyüpoğlu ve Mehmet Ali Cevheri, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Önceki Dönem AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Çelik, AK Parti MKYK Üyesi Mehmet Ali Kurt, AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mustafa Bağmancı, Şanlı İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz  ve teşkilat üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Sağlık Bakanlığına devri yapılan ve iç tefrişatı Haliliye Belediyesi tarafından tamamlanan Haliliye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, 50 Ünit ve 5 Yatak Kapasiteli Diş Poliklinikleri, 2 adet Dahiliye Servisi, 2 adet 7/24 Çocuk Acil Polikliniği ve Çocuk Polikliniği ile hizmet vermeye başladı. Hem mahallenin hem de bölgenin sağlık noktasında yaşadığı soruna çözüm olan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin resmi açılışı, yoğun katılımla gerçekleşti.

“HALİLİYE BELEDİYEMİZ TARAFINDAN YAPILMIŞ OLUP MÜDÜRLÜĞÜMÜZE DEVREDİLMİŞTİR”

Belediye bünyesindeki binanın hastaneye dönüşüm çalışmalarına katkılarından dolayı Başkan Mehmet Canpolat’a teşekkürlerini ileten Şanlı İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, “Şu an da açılışını yaptığımız tesisimiz Haliliye Belediyemiz tarafından yapılmış olup, İl Sağlık Müdürlüğümüze devredilmiştir. Bu değerli hizmetin hayata geçirilmesinde emeği geçen başta Sayın Bakanımız Bekir Bozdağ, Sayın Valimiz Hasan Şıldak beyefendi ve hastane binamızı Sağlık Bakanlığına tahsis edilmesi ve revizyon sürecinin en başından beri her aşamasında bizlerden desteklerini esirgemeyen Haliliye Belediye Başkanımız Mehmet Canpolat’a teşekkürlerimi bir borç bilirim” dedi.

“BİRLİK VE BERABERLİK HİZMET GETİRİYOR”

Şanlı ve Haliliye’deki birlik ve beraberlik ruhu ile mahallelerdeki eksikliklerin bir bir giderildiğini ifade eden Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, “Şimdi 5 yıl öncesine bir gidiyorum, 2019 yılı sahada gezerken tabi ondan öncesinde de sahada geziyorduk ama burada yaşayan vatandaşlarımız Ahmet Yes Devteşti, Süleymaniye, Bağlarbaşı deyince yaklaşık 140-150 binlik bir nüfus. Buradaki bacı ve kardeşlerimiz bize yakın bir hastane diye talepte bulundular. Hastanelerimiz var Allah’a hamd olsun, devletimiz payidardır. Ama uzaklık, mesafe ve zaman yönünden yakın bir sağlık hizmeti istiyorlardı. Bizde dedik ki, inşallah sözümüzün eriyiz, Urfa’nın Haliliye’nin neferiyiz. Haliliye deyince ne diyoruz, Haliliye parlayan ilçe, parlayan yıldız, Göbeklitepe ile kadim kent, kadim insanlardır. Hastane dedik şu an emirlerinizde, şu an da resmi açılışını yapıyoruz. Şu an da tedavi hizmetine başlamış durumda. İmar yönünde düzenleme dedik, Allah’a hamd olsun, yerine getirdik. Tesisler dedik, havuzları konferans salonlarını, spor alanları hem Büyükşehir’in hem Haliliye Belediyesinin emirlerinizde ve hizmetinizdedir. Bölge için şunu ifade edeyim, birlik ve beraberlik hizmet getiriyor. Birlik en baştan yukarıdan, hükümetten, temsilcimiz Sayın Bekir Bozdağ Bakanımız burada, sonra milletvekillerimiz valimiz, büyükşehir belediyemiz sonra ilçe belediyelerimiz. Her birliğin sonu nimet, bereket ve hizmet olarak ortaya çıkıyor. Bu bölge olarak hamd olsun, her zaman dün, bugün eminim ki yarın da bizimle beraber durdular. Cumhurbaşkanımızla beraber durdular. Çünkü onlar Cumhurbaşkanımıza sevdalılar, Cumhurbaşkanımız da Haliliyeli ve Urfalı hemşerilerimize sevdalıdır. Yine bir ve beraber miyiz? Durmadan yorulmadan çalışmaya devam mı? Gazanız mübarek olsun diyorum” şeklinde konuştu.

“BU MAHALLENİN İHTİYACI, ALLAH HAYIRLI MÜBAREK ETSİN”

Bölgenin ihtiyacı olan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin hayırlı olmasını dileyen Şanlı Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise, “Ağız ve diş hastanesi konusunda yeterli açıklamalar yapıldı. Bu mahallenin ihtiyacı, Allah hayırlı mübarek etsin. Çok kuvvetli bir ekibimiz var. Sayın Mehmet Canpolat Başkanımız da ifade ettiler, işte burada Bakanımız Bekir Bozdağ var, valimiz, milletvekillerimiz var. Nihayet arkamızda Cumhurbaşkanımız var. Allah’ın izniyle biz çok önemli işleri başararak geldik. Devam da edeceğiz, sizler için ne yapsak azdır” ifadelerini kullandı.

“ÇOK ANLAMLI BİR AÇILIŞ TÖRENİ”

“Haliliye Belediyemiz büyük bir emek sarf etti” ifadeleriyle Başkan Mehmet Canpolat’a teşekkür eden Şanlı Valisi Hasan Şıldak da, “Çok anlamlı bir açılış töreninin hep birlikte buluşmasında bir araya geldik. Haliliye Belediyemizin büyük bir emek sarf ederek, başka bir amaç için başlattığı bir çalışmanın bir sağlık tesisine dönüşerek bugün vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş halini hep birlikte görüyoruz. Ben başta Haliliye Belediye Başkanımız Mehmet Canpolat ve ekibi olmak üzere, bu çalışmada emeği geçen tüm çalışanlara ve sağlık müdürlüğümüze teşekkür ediyorum ve onları kutluyorum. Hayırlı olması dilekleriyle sizleri saygıyla selamlıyorum” sözlerine yer verdi.

“HASTANEMİZ, ŞANLIURFA’MIZA BÜYÜK KATKILAR SUNACAK”

Ağız ve Diş sağlığı Hastanesinin Şanlı’da sağlık sorunlarına büyük katkı sunacağını aktaran TBMM Başkanvekili ve AK Parti Şanlı Milletvekili Bekir Bozdağ, “Açılışımız hayırlı olsun, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Şanlı’mıza, insanlarımızın diş ve dişle ilgili tedavilerinde büyük katkılar sunacağına yürekten inanıyorum. İnşallah buraya gelen her kardeşim, şifa bulur. Dua ederek buradan ayrılır diye temenni ediyorum. Değerli kardeşlerim, sağlık alanında Türkiye’de büyük bir reformu ve değişimi son 20 yılda Türkiye yaşadı. Hep beraber ülkemizdeki bu değişimi hayatımızda hissettik. Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemiz Şanlı, Türkiye’de bu anlamda 4. İller arasındadır. Buda bizim için büyük bir ayrıcalıktır. Onun için sağlık bakanımıza, değerli Cumhurbaşkanımıza huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar. İnşallah yeni dönemde de sağlık alanındaki hizmetlerin birlikte takipçisi olacağız. Tekrardan açılışımızın, hayırlı olmasını diliyorum. Allah herkese sıhhat afiyet versin diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdelelerin kesilmesiyle Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin resmi açılışı gerçekleşti.

CULHA VE EKMEK ÜRETİM TESİSİ DE AÇILDI

Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin resmi açılışının gerçekleşmesiyle Başkan Mehmet Canpolat ve beraberindekiler, Culha Atölyesi ve Ekmek Üretim Tesisinin açılışı için de kurdele kesit. Şanlı’nın unutulmaya yüz tutmuş yöresel el sanatlarından olan culhanın geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve tanıtılması amacıyla kurulan Culha Atölyesi, 10 adet dokuma tezgahı ile yeni ustalar yetiştirecek.

Haliliye Belediyesi tarafından 4 bin 197 hanede devam eden Aşevi hizmetinden faydalanan vatandaşların ekmek ihtiyacının karşılanması için hayata geçirilen Ekmek Üretim Tesisinde ise günlük 6 bin ekmek üretiliyor. Başkan Mehmet Canpolat’ın tasarruftan yana anlayışı ile üretimin durmadığı Ekmek Üretim Tesisiyle Haliliye Belediyesi, üretime devam ediyor.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Sağ Blok Reklam
Son Yorumlar
Tülin bütün
O yaşadığımız tarihimizin en kötü acımızı birdaha yaşamamak hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza allahtan
Sağ Rekam 2
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol | https://urfabulteni.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024