Tepe Reklam

Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Logo reklam
Kategori : ILÇELER
Haberin Tarihi :   09 Ocak 2024 - 07:15

EYYÜBİYE SERA KENT’TE KIŞ SEZONU VERİMLİ GEÇİYOR

Büyüt
Küçült
EYYÜBİYE SERA KENT’TE KIŞ SEZONU VERİMLİ
Haber Detay
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un ilçeye kazandırdığı ekonomik yatırımlardan olan Eyyübiye Sera Kent’te oldukça verimli geçen yaz sezonunun ardından kış sezonu biber hasadı yapılıyor. Hareketli günlerin yaşandığı serada, bir yandan pazara sunulacak biberler toplanıp, tasnif edilirken diğer yandan ise yeni dikilecek fideler için hazırlık yapılıyor.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un, ilçe ekonomisinin gelişmesi, üretim ve istihdamın artışı için sinerji oluşturulması ve müteşebbislere seracılık alanında destek sağlanması amacıyla projelendirdiği ve hayata geçirdi sera kent, yılın on iki ayı taze sebze üretebilecek tecrübeye ulaştı.

Islah edilmiş yerli tohumlardan Urfa Biberi üretiminde sıfır sorunla tüm yıl üretim yapabilme yeteneğini geliştiren Eyyübiye Sera Kent’te bu yıl da geçen yıl olduğu gibi bereketli bir sezon geçirdiklerini belirten Ziraat Mühendisi Mehmet Emin Güneş,  edindikleri tecrübeler sayesinde bu yılki rekoltenin geçen yılın da üzerine çıktığını, bu yıl da oldukça verimli bir sezon beklediklerini söyledi.

Eyyübiye Sera Kent’te görev alan Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Aydın da üretim miktarını her geçen yıl biraz daha artırmayı başardıklarını dile getirerek, “Şu anda ikinci ürün biber hasadımızı yapıyoruz. Bir ay öne başkanımız Mehmet Kuş’un katılımıyla ejder meyvesi hasadını gerçekleştirmiştik. Bir yandan ikinci ürün biber hasadımız devam ederken diğer yandan da hem ikinci etap seramızın hazırlıklarını yapıyor hem de mevcut seramızda fide dikim çalışmalarımızı yürütüyoruz” diye konuştu.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Sağ Blok Reklam
Son Yorumlar
Tülin bütün
O yaşadığımız tarihimizin en kötü acımızı birdaha yaşamamak hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza allahtan
Sağ Rekam 2
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol | https://urfabulteni.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024