Tepe Reklam

Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Logo reklam
Kategori : ŞANLIURFA
Haberin Tarihi :   29 Şubat 2024 - 09:36

İşte Tüm Detayları ile “Yerinde Dönüşüm Projesi”

Büyüt
Küçült
İşte Tüm Detayları ile “Yerinde Dönüşüm
Haber Detay
Vali Hasan Şıldak'ın tüm aşamalarını birebir takip ettiği Yerinde Dönüşüm Projesi'nin detayları belli oldu. Çalışmaya Şanlıurfa'dan çok sayıda başvurunun alındığı öğrenilirken, proje ile vatandaşa birçok destek ve imkân sunuluyor.

11 ili etkileyen depremin yaralarının hızla sarıldığı adreslerden biri olan Şanlı'da Vali Hasan Şıldak gerek merkez gerekse kırsal bölgelerdeki deprem konutlarının yapım sürecini takip ederken, Yerinde Dönüşüm Projesi'nin tüm aşamaları ile de birebir ilgileniyor. Düzenlediği koordinasyon toplantılarında ilgili birimleri "vatandaşlara her türlü bilginin verilmesi ve başvuruların ivedilikle takip edilmesi" yönünde talimatlar veren Vali Şıldak, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda Yerinde Dönüşüm Projesi ile ilgili detayları paylaştı.  İşte Vali Şıldak'ın paylaşımından Yerinde Dönüşüm Projesi: 
Vatandaşlarımız 06.02.2023 nde gerçekleşen depremde orta ve üzeri hasar alan konut ve işyerleri için hibe ve kredi başvurusunda bulunabilirler. Bu suretle bir konut ve bir işyeri için hibe, en fazla üç konut ve/veya işyeri için kredi alabileceklerdir.
1- BAŞVURU
e-devlet kapısı üzerinden, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüklerinden, ilimizde yer alan İrtibat Ofislerinden tüzel ve gerçek kişi başvurusu yapılabilir.
(7269 sayılı Kanun kapsamında AFAD tarafından üretilen konutlara hak sahipliği başvurusu yaparak konut alan vatandaşlara hibe ve kredi desteği verilmeyecektir.)
e-devlet başvurusu:
https://www.turkiye.gov.tr/csb- deprem-bol gesinde-yerinde-donusum-hibe-kredi-on- basvurusu
İrtibat Ofisleri Adres Bilgileri:
https://yerindedonusum.csb.gov.tr/
2- İMAR DURUMUNUN KONTROLÜ İlçe belediyesine müracaat edilerek ruhsat için imar durum belgesi (imar çapı) alınır. 3- MÜTEAHHİT İLE ANLAŞMA Malikler arasında salt çoğunluk (%51) sağlanması ile Bakanlığımızdan yetki belgesi alan yapı müteahhidi ile anlaşılır.
Şehir merkezinde 500 m2'ye kadar, kırsal mahallelerde 250 m2'ye kadar iki katlı yapı ise vatandaş tarafından. müteahhitlik üstlenilebilir. Geçici müteahhitlik belgesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüklerinden alınır.
4- RUHSAT BAŞVURUSU
Ruhsat vermeye yetkili idareye (Belediye veya Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü) yapılacaktır. 
Ruhsat için; Zemin Etüd Raporu, Aplikasyon Krokisi, Uygulama Projesi ilgili idareye (Belediye veya Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü) sunulacaktır.
(Bakanlığımızca Tip Uygulama Projeleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüklerine gönderilmiştir. İsteyen vatandaşlar zemin durumuna göre projede değişiklik yapmak kaydıyla bu Tip projelerden (Ücretsiz) yararlanabilecektir)
5- YAPIM İÇİN HİBE VE KREDİ BAŞVURUSU
Yapı ruhsatı, malikler arasındaki uzlaşma tutanağı veya müteahhit ile yapılan sözleşme hazırlanır. Akabinde bu evraklarla birlikte Çev. Şeh. Müdürlüğüne hibe ve kredi başvurusu yapılır.
Ruhsat nden itibaren kredi ve hibe başvuruları 1 yıl İçerisinde yapılabilir.
6- YAPIM İŞİNİN DENETİMİ, HİBE VE KREDİ ÖDEMELERİNİN BAKANLIĞIMIZCA AKTARILMASI
Hibe onayı ve/veya kredi sözleşmesi imzalanması ile birlikte ruhsat alınan yapı için %10 oranında hibe, kredi tutarı ve her bağımsız bölüm için 40 bin TL proje desteği ödenecek Müteahhit hesabına aktarılacaktır.
İş ilerleme seviyesine göre subasman seviyesinde (%30), taşıyıcı sistemin bitiminde (%60) ve inşaatın tamamlanması aşamalarında (%100) Müteahhit hesabına 3 taksit halinde aktarılacaktır. 
7- YAPININ TAMAMLANMASI
Yapının tamamlanması ile birlikte sözleşmedeki dağılıma göre konut ya da işyeri yüklenici tarafından maliklere teslim edilecektir.
8- KREDİ BAŞVURULARININ GERİ ÖDENMESİ
Maliklerin kredi sözleşmesini imzaladığı nden itibaren 2 yıl ödemesiz olmak üzere, azami (toplamda) 10 yıl vadeli ve faizsiz olarak geri ödemesi yapılacaktır.
Ödemeler her yıl sözleşmenin imzalandığı ayın son gününe kadar yapılabilecektir.


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Sağ Blok Reklam
Son Yorumlar
Tülin bütün
O yaşadığımız tarihimizin en kötü acımızı birdaha yaşamamak hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza allahtan
Sağ Rekam 2
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol | https://urfabulteni.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024