Tepe Reklam

Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Logo reklam
Kategori : ŞANLIURFA
Haberin Tarihi :   24 Haziran 2022 - 17:43

Vali Ayhan, Karahantepe’de

Büyüt
Küçült
Vali Ayhan,
Haber Detay
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Karahantepe’de incelemelerde bulundu. Vali Ayhan, Şanlıurfa’nın tarih bakımından eşsiz bir adres olduğuna dikkat çekerek, herkesi Şanlıurfa’ya davet etti.

Şanlı Valisi Salih Ayhan’ın özellikle turizme yönelik Şanlı merkez ve ilçelerinde temasları devam ediyor. Şanlı’da turizm potansiyelinin arttırılmasına yönelik çalışmaların hızlandırılması yönünde hassasiyet gösteren Vali Ayhan’ın gündeminde bu kez Karahantepe vardı. Dün ilk olarak Valilik Toplantı Salonunda paydaş kurum ve kuruluş temsilcileriyle birlikte Karahantepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Necmi Karul’dan çalışmalarla ilgili bilgiler alan Vali Ayhan, daha sonra Karahantepe’ye giderek alanda incelemelerde bulundu.

Kazı Başkanı Prof. Dr. Karul’un eşlik ettiği ziyarette Vali Ayhan, Şanlı’nın her yönden büyük bir zenginliği bünyesinde barındırdığını söyledi. Burada bir değerlendirme de bulunan Vali Ayhan, “Şanlı’nın güzelliklerini gezerken Urfa’nın derinliğini, geçmişini, ihtişamını daha da iyi idrak ediyoruz. Çok güçlü bir geçmişi olduğunu, bu geçmişi ortaya çıkardıkça geleceğinin çok aydınlık olacağını düşünüyorum. Çünkü geçmiş bugünü, bugün de yarını inşa eder. Biz Valilik olarak ta diğer paydaş kuruluşlar ve yerel yönetimler olarak alanlarımızdaki çalışmaları çok önemsiyoruz. Kazı çalışmalarını yürüten akademisyenlerimizin her zaman yanındayız. Tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılması anlamında çalışmaların hızlandırılması ve Urfa nin turizm ile buluşturulmasında kararlılığımızı sürdürüyoruz. Cumhurbaşkanlığımızın riyasetinde, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın himayelerinde ve yerelin de sahiplenmesi ile Urfa’nın geleceği daha da parlak olacaktır. Şanlı Cumhuriyetimizin 100. Yılında Dünya Neolitik kongresine ev sahipliği yaparak tarih anlamında Dünyada eşsiz bir adres olduğunu tekrardan hatırlatacaktır” dedi.

Vali Ayhan, Karahantepe’deki temaslarının ardından akşam saatlerinde şehir merkezine dönüş yaptı.

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Sağ Blok Reklam
Son Yorumlar
Tülin bütün
O yaşadığımız tarihimizin en kötü acımızı birdaha yaşamamak hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza allahtan
Sağ Rekam 2
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol | https://urfabulteni.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024