Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol
29.03.2024
Şanlıurfa / 18°C

04 Ekim 2023 - 08:56
Sağlık Müdürü Solmaz Siverek için peş peşe Müjde verdi.
Siverek Devlet Hastanesi Endoskopi ve kolonoskopi yapılmaya başlandı. Siverek Devlet Hastanesinde endoskopi ve kolonoskopi işlemlerinin yapılmaya başlanması ile hastaların başka hastanelere gitmelerine gerek kalmadı.
Sağlık Müdürü Solmaz Siverek için peş peşe Müjde verdi.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Abdullah Solmaz; “Kamu hastanelerimiz her gün nitelikli sağlık hizmetlerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Devletimizin imkanları ile Hastanemize kazandırılan teknik açıdan modern son teknolojik cihazlar ile hastalarımıza tanı ve tedavi amacıyla Geçtiğimiz hafta kurulumu tamamlanan anjiyografi ünitesi hizmet vermeye başlamıştı. Bugün itibari ile, Siverek Devlet Hastanemizde Endoskopi (mide görüntüleme) ve kolonoskopi (bağırsak görüntüleme) hizmeti verilmeye başlanmıştır.

Müdür Solmaz; İlçe Hastanelerini Güçlendiriyoruz ilçeden merkeze hasta sevki olmaması için çalışmalarımız sürüyor. Özellikle Siverek, Viranşehir, Birecik, Akçakale Devlet Hastanelerinin kendi kendilerine yetebilmeleri için Tıbbi cihaz ve uzman hekim görevlendirmeleri yapıyoruz. Bu hastanelerimiz kendi kendilerine Yetebildiği takdirde Şanlıurfa merkeze sevk yapılmasını önlemiş olacağız. "Yaklaşık üç yüz bin nüfusa hizmet veren 210 yataklı hastanemizde 35 yoğun bakım yatağımızla Siverek halkına hizmet vermekteyiz. Siverek ilçemiz ilimizin en büyük ilçesi olup hastanemiz bu potansiyeliyle ihtiyacı karşılamaktadır. Bütün çalışmalarımız kalitemizi yükselterek Siverek halkına daha fazla hizmet üretmektir. Siverek ilçemize böylesi önemli tıbbi cihazları kazandırıldığı için Başta Sağlık Bakanımıza ve Sağlık Bakanlığımızın her kademesine teşekkür ederim. Siverek Halkına hayırlı olsun "dedi.

Siverek Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Eda GÜNER;

40 yaş üstü hastalarımıza ilaç kullanımına rağmen şikayetleri geçmezse endoskopi tarama olarak öneriyoruz. Yine 50 yaş üstü hastalarımızın şikayetleri olsun veya olmasın, kolon kanseri taraması için ve gaitada gizli kan pozitifliği olan hastalarımıza özellikle kolonoskopi yi öneriyoruz. Bugün itibari ile Endoskopi ve Kolonoskopi hizmeti Siverek devlet hastanemizde başlamış bulunmaktadır.

“mide veya bağırsak ile ilgili şikâyetleri olan vatandaşların öncelikle polikliniklere başvurmalarını gerekmektedir. Yapılan ön değerlendirme ve tetkikler neticesinde poliklinik doktorları tarafından uygun görülürse hastalarımıza muayene için randevu verilecek ve çevre hastanelere gitmelerine gerek kalmadan hastanemizde gerekli işlemlerini yaptırabileceklerdir.

Tekrardan bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.



İsim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.