Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol
27.04.2024
Şanlıurfa / 18°C

01 Aralık 2023 - 01:44
VALİ ŞILDAK BOZOVA’DA
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Bozova ilçesinde bir dizi temas ve incelemelerde bulundu.
VALİ ŞILDAK BOZOVA’DA

Sabah saatlerinde ilk olarak Bozova İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Şıldak, daha sonra Kaymakamlık toplantı salonuna geçerek, burada bir toplantı gerçekleştirdi. İlçede görev yapan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Vali Şıldak, ilçe genelinde yürütülen ve planlanan çalışmaları masaya yatırdı.

Önümüzdeki süreçte ilçe gezilerini sıklaştıracağını belirten Vali Şıldak, Bozova’nın Şanlıurfa’ya en yakın ilçe olduğunu hatırlatarak, buradaki çalışmaları da yakından takip ettiğini söyledi.

Yaklaşık iki saat süren toplantının ardından Vali Şıldak, Bozova Başsavcısı Ayşe Demir ile adliyede görev yapan hâkim ve savcıları ziyaret etti.

İlçe temasları kapsamında esnaf ziyareti yapmayı da ihmal etmeyen Vali Şıldak, Atatürk caddesi üzerinde bulunan işyerlerini ziyaret ederek, hayırlı ve bereketli kazançlar diledi. İşyeri sahipleri ve çalışanlarla sohbet eden Vali Şıldak, bir şehrin, bir ilçenin nabzının esnaftan tutulması gerektiğini ifade etti.

 

Esnaf gezisinin ardından İlçe Jandarma Komutanlığına da bir ziyaret gerçekleştiren Vali Şıldak, burada görev yapan personelle selamlaşıp, ziyaret defterini imzaladı. Jandarma personeliyle hatıra fotoğrafı da çektiren Vali Şıldak, ilçede yapımı devam eden yeni Jandarma hizmet binası ve lojman inşaatında da incelemelerde bulundu.

Daha sonra 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine geçen Vali Şıldak, okul içerisinde ilk olarak kimya ve elektrik atölyelerini ziyaret etti. Burada üretilen hijyen malzemelerini inceleyen Vali Şıldak, meslek liselerini önemsediklerini belirtti. Meslek liselerinin diğer liselere göre daha avantajlı olduğunu söyleyen Vali Şıldak, öğrencilere hitaben, “Buradan mezun olduğunuzda, elinizde mesleğinizle yani kolunuzda altın bileziğiniz takılı vaziyette mezun olursunuz ve iş hayatına çabucak atılabilirsiniz.” dedi. Öğrencileri sınıflarında da ziyaret eden Vali Şıldak, başarılı olabilmeleri için çok çalışmaları ve çok kitap okumaları tavsiyelerinde bulundu.

 

Sınıf ziyaretlerinin ardından öğretmenler odasını da ziyaret eden Vali Şıldak, öğretmenlere yeni neslin onların elinde şekilleneceğini hatırlatarak, Türkiye Cumhuriyeti sevdalısı bireyler yetiştirmeleri gerektiğini vurguladı. Daha sonra yapımı devam eden 8 derslikli okul inşaatını da inceleyen Vali Şıldak, yatırımların hızla devam ettiğini kaydetti.

 

Geçtiğimiz aylarda Şırnak’ta şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Gaffar Mayik’in ailesine de bir ziyaret gerçekleştiren Vali Şıldak, devletin var gücüyle şehit ailelerinin yanında olduğunu ve şehitlerin kanlarının asla yerde kalmayacağını belirterek, aileye şehit Gaffar Mayik’in fotoğraflarının olduğu bir tablo ile Kur’an-ı Kerim hediye etti. Vali Şıldak, okunan duaların ardından son olarak ilçede faaliyet gösteren Aile Destek Merkezine geçti.

 

Aile Destek Merkezi (ADEM) ziyaretinde burada bulunan kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünlerini inceleyen Vali Şıldak, kursiyer kadınlara çalışmalarında başarılar diledi.

 

Vali Hasan Şıldak’a Bozova temaslarında Kaymakam Halil İbrahim Yeşilyurt’un yanı sıra, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran ve İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici de eşlik etti.

 



İsim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.