Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol
25.04.2024
Şanlıurfa / 18°C

20 Ocak 2013 - 10:56
Patlamayı değil tutuşmayı önle
Patlamayı değil tutuşmayı önle

Taslakta, işverene risk bulunan ortamlarda Patlamayı önleyemiyorsanız hiç değilse tutuşmayı önleyin şartı getiriliyor. İş merkezleri, iş hanları, sanayi bölgeleri gibi yerlerde yönetim, işyerlerinde patlayıcı ortamlarla ilgili diğer işyerlerini etkileyecek tehlikeler hususunda gerekli tedbirleri almaları için işverenlerin uyarılması da isteniyor.

BAŞKA ÖNLEMLER ALINIR

Taslakta şu hükümler yer aldı:
· Patlama tehlikesine neden olabilecek parlayıcı gazlar, buharlar, sisler veya yanıcı tozların ortaya çıkması halinde, bunların güvenli bir yere
uygun şekilde yönlendirilmesi veya uzaklaştırılması sağlanacak. Bunun yapılması pratik olarak mümkün değilse yayılmalarını önleyecek başka uygun önlemler alınacak.
· Ã‡alışanların ve çalışma ortamının statik elektrik taşıyıcısı veya üreticisi olabileceÄŸi durumlarda, tutuÅŸturma tehlikesinin önlenmesinde, statik elektrik boÅŸalmaları da dikkate alınacak. Patlayıcı ortamı tutuÅŸturabilen statik elektrik oluÅŸumunu önlemek için çalışanlara uygun malzemeden yapılmış kiÅŸisel koruyucu donanımlar verilecek.

ÇALIŞMA İZNİ SİSTEMİ

· Patlama ÅŸartları oluÅŸmadan önce, çalışanların sesli veya görsel iÅŸaretlerle uyarılması ve ortamdan uzaklaÅŸması saÄŸlanacak. GerektiÄŸinde patlamanın yayılmasını önleyecek tedbirler düzenli aralıklarla ve iÅŸyerindeki önemli deÄŸiÅŸikliklerden sonra yeniden gözden geçirilecek. Parlayıcı veya yanıcı maddelerin havayla yaptıkları karışımların, bağımsız olarak bir patlama meydana getirmeyeceÄŸi araÅŸtırmalarla kanıtlanmadıkça, bu maddeler patlayıcı ortam oluÅŸturabilecek maddeler olarak kabul edilecek. Gerek tehlikeli iÅŸlerin, gerekse baÅŸka çalışmaları etkileyerek tehlikeye neden olabilecek diÄŸer iÅŸlerin yapılmasında Çalışma Ä°zni sistemi uygulanacak.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.