Tepe Reklam

Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Logo reklam
Kategori : ŞANLIURFA
Haberin Tarihi :   22 Kasım 2023 - 09:48

DEPREM KONUTLARINDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Büyüt
Küçült
DEPREM KONUTLARINDA ÇALIŞMALAR DEVAM
Haber Detay
6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Şanlıurfa’da yapımına başlanan deprem konutlarına ilişkin koordinasyon toplantısı düzenlendi.

Vali Hasan Şıldak başkanlığında Valilik toplantı salonunda bir araya gelen taraflar, devam eden çalışmaları hakkında bilgi verdi. Toplantıda ayrıca; Eyyübiye, Karaköprü ve Birecik ilçelerinde yapımı devam eden toplam 4 bin 469 konutun içme suyu, doğalgaz, elektrik ve yol başta olmak üzere alt yapı çalışmaları hakkında Toplu Konut İdaresinin beklentileri ve son durum ele alındı.

 

Devam eden çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Şıldak, çalışmaların tam koordinasyon içerisinde devam ettirilmesini ilgili kurumlardan istedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşlara verdiği sözü hatırlatarak toplantıya devam eden Vali Şıldak, “Depremden etkilenen vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmek boynumuzun borcudur. Depremde yıkılan evlerin dışında ağır hasarlı olduğu için yıkımını gerçekleştirdiğimiz binalar da var. Bunları da yüzde 85 oranında tamamladık. Bu evlerde yaşayan vatandaşlarımızı kalıcı konutlarına kavuşturmak için seferberlik halinde çalışmamız gerekiyor. TOKİ konutlarının elektrik, içme suyu, doğalgaz ve yol gibi alt yapısı noktasında, ilgili kurumlarımızdan iş birliği içerisinde çalışmalarını bekliyorum. Yeni yıldan itibaren 900 konut bitmiş olacak. Depremzede vatandaşlarımıza etap etap evlerini teslim etmek en büyük arzumuzdur” dedi.

 

Toplantının ikinci oturumunda ise kırsal deprem konutlarının durumu ele alındı. Bin civarında da köy konutu yapılacağını aktaran Vali Şıldak, “Devletimizin ve milletimizin birlikte başaracağı, bir onur mücadelesidir. Dokuz ayda belli bir seviyeye geldik. Bu, ancak güçlü bir devletin eseri olabilir” ifadelerini kullandı.

 

Vali Hasan Şıldak’ın başkanlık ettiği toplantılara, Vali Yardımcıları Ahmet Fatih Sungur ve Erinç Demir, Şuski Genel Müdürü Sait Güllüoğlu, DSİ 15. Bölge Müdürü Ali Naci Kösali, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Hüseyin Aras, AFAD Müdürü Şelal Ufuk Ergeldi, TOKİ yetkilileri, yüklenici firma temsilcileri ve uzman teknik personeller katıldı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Sağ Blok Reklam
Son Yorumlar
Tülin bütün
O yaşadığımız tarihimizin en kötü acımızı birdaha yaşamamak hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza allahtan
Sağ Rekam 2
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol | https://urfabulteni.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024