Tepe Reklam

Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Logo reklam
Kategori :
Haberin Tarihi :   11 Eylül 2023 - 05:35

TÜRKİYE’DE İLK KEZ EYYÜBİYE’DE GERÇEKLEŞİYOR

Büyüt
Küçült
TÜRKİYE’DE İLK KEZ EYYÜBİYE’DE
Haber Detay
Türkiye’de ilk kez Şanlıurfa merkez Eyyübiye ilçesinde uygulanan sismik izolatörlü toplu konut projesinde, ilk izolatör montajı düzenlenen törenle yapıldı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un projelendirdiği ve hayata geçirdiği rezerv yapı alanında inşasına başlanan Yeni Eyyübiye Paykent 1000 Konut Projesi’ndeki ilk sismik izolatör montaj törenine, Başkan Mehmet Kuş, PAY Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Paydaş, Şanlı Mimarlar Odası Başkanı Deniz Demir, Şanlı İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mahsun Kaya ile basın mensupları katıldı.

Türkiye’deki toplu konutlarda sismik deprem izolatörü sisteminin ilk kez bu proje ile hayata geçirildiğini belirten Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, geçen yıl projelendirdikleri toplu konut projesini depremlerin hemen ardından revize ederek, sismik izolatörlü sistemle uygulamaya karar verdiklerini belirterek, projenin Eyyübiye’ye ve Şanlı’ya hayırlı olmasını diledi.

Eyyübiye’nin yüzde 73’ünün gecekondudan oluştuğunu, seçimler öncesi ve sonrasında Eyyübiye’nin bu makûs talihini yenmek için söz verdiklerini hatırlatan Başkan Kuş, “İlçemizi etap etap dönüştürmeye karar vermiştik. Geçen yıl geliştirdiğimiz 1000 konutluk projemizin yapımını üstlenmek üzere birçok firmayı davet ettik. Bu konuya en çok sıcak bakan ve benimseyen Ferdi Paydaş kardeşimiz oldu. Yapım konusunda istişarelerde bulunduk. Deprem yaşandıktan sonra sismik izolatörlü sistemi istişare ettik. Bu hem vizyonel bir proje hem de Eyyübiye’de yaşayan insanımızın güvenliği açısından buna onay verdik. Hızlı bir şekilde çalışmalar yürütüldü, hem sismik izolatörlü sistemin Şanlı’ya kazandırılmasında hem de Türkiye’de ilk olacak 1000 konutluk sismik izolatörlü sistemle örnek bir proje ortaya koyduk. Bu projeyi bir belediye başkanı olarak şehrimize ve ülkemize kazandırmanın mutluluğunu yaşarken, Paykent Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Paydaş kardeşime de şükranlarımı iletiyorum” diye konuştu.

Paydaş: Maliyeti Göze Aldık

Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğine 6 Şubat’ta yaşanan felaketle tekrar yüzleştiğini anımsatan PAY Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Paydaş ise, “İnsanlarımızın beton kütleleri altında ezilerek ölmemeleri gerektiği konusunda, her ne sebeple olursa olsun, her ne maliyete katlanırsak katlanalım sayın başkanımın da talimatları doğrultusunda, sismik deprem izolatörü kullanmaya karar verdik” diyerek, sismik izolatörün deprem etkisini azaltması konusunda teknik bilgiler verdi.

Türkiye’de sismik izolatör sisteminin toplu konutlarda ilk kez Şanlı’da bu proje ile uygulandığını belirten Paydaş, “Biz de bu projeyi hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz. Şanlı’mıza ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Yeni Bir Uydu Kent Olacak

Yaklaşık 200 dönümlük alanda uygulanan Yeni Eyyübiye Paykent 1000 Konut Projesi, beton kütle olarak alanın yüzde 12’sinde inşa edilecek. 100 dönümlük mesire alanı, sağlık, eğitim tesisleri, cami ve ticari alanların yer alacağı proje, bölgenin gelişmesi açısından büyük önem taşıyor.

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Sağ Blok Reklam
Son Yorumlar
Tülin bütün
O yaşadığımız tarihimizin en kötü acımızı birdaha yaşamamak hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza allahtan
Sağ Rekam 2
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol | https://urfabulteni.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024