Tepe Reklam

Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Logo reklam
Kategori : SAĞLIK
Haberin Tarihi :   27 Eylül 2023 - 17:20

Göz Hekimi Çocuklarda ki Göz rahatsızlığına dikkat çekti.

Büyüt
Küçült
Göz Hekimi Çocuklarda ki Göz rahatsızlığına dikkat
Haber Detay
Aşırı ışık hassasiyeti, bir nesneye odaklanırken gözlerin kısılması, denge bozukluğu, kaşıntı ve kızarıklık çocuklarda göz hastalıklarının ilk habercileri olabilir. Çocuğun gelişiminde büyük rol oynayan sağlıklı ve iyi gören gözler, çocukların yaşam kalitesini de olumlu etkilemektedir.

Çocuklarda erken göz muayenesi göz problemlerinin erken tanısının yanı sıra; bazı sistemik hastalıklara ait ipuçlarının yakalanabilmesi açısından da önem taşımaktadır. Prematüre bebekler tek veya iki taraflı körlükle sonuçlanabilen ve çok ciddi ve acil müdahale gerektiren “prematüre retinopatisi” açısından mutlaka göz doktoru tarafından değerlendirilmelidir. Yeni doğan bebeklerde gözlerin saydam ve paralel olması kontrol edilmeli; çocuk doktoru, aile hekimi ya da aile tarafından aksi bir durum fark edilirse göz hastalıkları uzmanına başvurulmalıdır.

 

Şanlı İl sağlık Müdürlüğü Şanlı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Salih Koç,

Zamanında doğmuş sağlıklı bebeklerde yani yeni doğanlarda ilk birinci ayda mutlaka göz muayenelerini yapıyoruz.

Bu çocuklarda göz arkasında retinada herhangi bir olumsuz patoloji var mı,

Görme aksini engelleyen herhangi bir opasite var mı, bunun kontrolünü yapıyoruz. Bu yüzden birinci ayda mutlaka çocukların göz hekimine muayene olmaları gerekmektedir.

Altıncı ayda rutin olarak şaşılık açısından muayene ediyoruz.

Bir yaşa geldiğimizde çocuklarda artık refraksiyon muayenelerini yapabilmekteyiz. Herhangi bir sorun tespit edilmediği takdirde rutin muayenelerimizi üç yaş ve okul öncesi döneme kaydırıyoruz. Yine bu yaşlarda da refraksiyon muayeneleri yapıyoruz. Çocukların hareket kabiliyeti arttıkça kendileri bir şey yapmaya başladıkça elektronik eşyalara da ilgisi artmakta, birçok çocuk daha konuşmayı öğrenmeden telefon oyunlarına veya tabletlerle haşır neşir olmaya başlamaktadırlar. Bu da çocuklarda görme bozukluğuna sebep olabilmektedir. Ebeveynlerin dikkat edeceği husus çocukların elektronik eşya ile geçirdiği süreye dikkat etmeleri ve kontrol altında tutmalarıdır. Okul çağına geldiğimizde ise görme problemleri genelde tahtayı görememe ya da gördüklerini aktaramama yazıya geçirememe şeklinde kendini belli etmektedir. “Ambliyopi” yani göz tembelliği ise diğer hastalıklarla miyop hipermetrop ve astigmatizma ile ilişkili olup gözlükle ve kapama tedavisi ile düzeltilebilmektedir.

Yalnız ailelerin bu konuda dikkatli olup, mümkünse ilk yedi yaşta çocuklarını göz kontrolünü getirip doktorun tavsiyelerine uymaları gerekmektedir” dedi.

Tüm bu rahatsızlıklardan çocuklarımızı korumak için yapabileceğimiz birtakım şeyler var. Elbette ki elektronik eşyalarla çocukların geçirdiği süreyi mutlaka kontrol altına almalı, mümkünse onları kitap veya uzaktan uğraşabilecekleri meşguliyetlerle eğlendirmeliyiz.

Bunun dışında makaleler bize şunları göstermekte miyopi yani uzak görme problemi çağımızın hastalığı ve günde iki saatten fazla gün ışığı alan çocuklarda miyopi ilerlemesi, yani uzak görme problemi hem daha az hem de ilerlemesi daha nadir görülmekte. Bu yüzden çocuklarınızın dış ortamda oynamasına müsaade ediniz dedi.

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Sağ Blok Reklam
Son Yorumlar
Tülin bütün
O yaşadığımız tarihimizin en kötü acımızı birdaha yaşamamak hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza allahtan
Sağ Rekam 2
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol | https://urfabulteni.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024