Tepe Reklam

Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Logo reklam
Kategori : ILÇELER
Haberin Tarihi :   02 Ekim 2023 - 03:21

VALİ ŞILDAK’TAN SURUÇ’A 2 MÜJDE

Büyüt
Küçült
VALİ ŞILDAK’TAN SURUÇ’A 2
Haber Detay
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Suruç Atı ve Narı Festivaline (NARFEST) katıldı.

Kortej yürüyüşü ile başlayan festival, stantların gezilmesi, at ve nar yarışması ile devam etti. Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen festivalde Vali Şıldak, Suruç ilçesine yeni Hükümet konağı ile Emniyet binası yapılacağının müjdesini verdi.

 

Suruç atı ve narı festivalinin ilçeye ve Şanlı’ya hayırlı olması temennilerinde bulunan Vali Şıldak, “Ülkemizin her bir köşesinde ayrı doğal güzellikler, tabiat güzellikleri, kültürel zenginlikler işte bu festivalleri doğuruyor. Festival demek insanların bir araya gelmesi demek, kucaklaşması, birlik, beraberlik, kardeşlik ve sevginin en üst seviyeye çıkması demektir. Bu festivalleri oluşturan fırsatlar kimi yerde bir meyve, kimi yerde bir sebze, kimi yerde bir başka kültürel zenginliğimiz oluyor. Burada da nar ve atı görüyoruz, her ikisi de Suruç’a damgasını vurmuş marka değeri yüksek nitelikli ürünler. Bunların geliştirilmesi ve daha da yükseltilmesi için el birliği ile çalışalım.” dedi.

 

“EN ÖNEMLİ HUSUS BİZİM BİRLİĞİMİZ, BERABERLİĞİMİZ VE KARDEŞLİĞİMİZDİR”

Festivallerin birliği, beraberliği ve kardeşliği pekiştirdiğine vurgu yapan Vali Şıldak, “Devletimizin gücü yerel yönetimlere de uzanınca buradaki farkı görüyorsunuz. Suruçluların da kıymetli vatandaşlarımızın da bunu görmesini isterim. Huzurun, güvenin, güvenliğin ve asayişin sağlandığı her noktada her tür gelişme peşi sıra gelir. Bu toprakların Türkiye Cumhuriyeti devleti sınırları içerisinde her bir karışı bizim için kutsaldır, şehitlerimizin kanı ile sulanmıştır. Her bir damla kan, her karış toprak vazgeçilmezimizdir. Dolayısıyla buralarda huzuru, güvenlik ortamını bozmak isteyen ülkemize uzanan her elin kırılacağının herkes tarafından bilinmesi lazım. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin sınırları bellidir, bu sınırların tartışmasız şekilde korunması noktasında azimle, kararlılıkla her bir vatandaşımızın huzuru için biz nöbetteyiz, görevdeyiz, yedi gün yirmi dört saat görevimizin başındayız.” diye söyledi.

 

YENİ HÜKÜMET KONAĞI İLE EMNİYET BİNASI MÜJDESİ

Suruç ilçesine yeni hükümet konağı ile emniyet müdürlüğü binası yapılacağının müjdesini veren Vali Şıldak, “İnşallah ilçemize çok kısa bir zamanda yeni hükümet konağı kazandıracağız. Yeni bir hükümet konağımız olacak, burada Kaymakamlığımız, bütün kamu kurumlarımız en verimli koşullarda hizmet edecekler. Bir başka hedefimiz de buradaki ilçe emniyet müdürlüğü binamızı da daha modern koşullarda yeni bir binaya dönüştürmektir. Yeni bir emniyet binasının burada yapımını gerçekleştirmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

“GELİŞMELER GÖĞSÜMÜZÜ KABARTIYOR”

Türkiye’nin son dönemde yaptığı atılımlarla gurur duyduklarını ifade eden Vali Şıldak, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bu güzel tablo, bu önemli atılımlar ülkemizin gücüne güç katan her alandaki gelişmeler göğsümüzü kabartıyor. Her Türk vatandaşının, nüfus cüzdanında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yazan her bir vatandaşımızın göğsünün kabarması, gurur duyması lazım. Allah birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirsin, buralarda görev yapan bütün güvenlik kuvvetlerimize, silahlı kuvvetler mensuplarımıza, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın personellerine de ben teşekkür ediyorum, onların alnından öpüyorum.” şeklinde konuştu.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de, Suruç’un önemli ilçelerden biri olduğunun altını çizerek, ilçede altyapı çalışmalarına devam ettiklerini belirterek festivalde emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Suruç Kaymakamı İbrahim Güneş ise, 2016 yılından bu yana ilçede yapılan çalışmalara dikkat çekerek, kamu ve belediye hizmetlerinin aksatılmadan devam edeceğini kaydetti.

 

Bu arada nar ve at yetiştiriciliği yarışmasında jüri üyelerinin oylamasının ardından 16 kişi arasından bin 328 gramlık narıyla Serdar Kip isimli çiftçi birinci olurken, safkan Arap atıyla da 10 kişi arasından Demiryıldız isimli atıyla İbrahim Halil Yıldız birinci oldu.

 

Nar yarışmasında bin 148 gramlık narıyla İmam Ön isimli çiftçi ikinci, Ömer Boybay isimli çiftçi ise bin 124 gramla üçüncü oldu. At yarışmasında ikinciliği Müslüm Yıldız Didor adlı atıyla kazanırken, üçüncülüğü ise Haçım Yıldız isimli at yetiştiricisi Namlı Bir isimli atıyla kazandı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Sağ Blok Reklam
Son Yorumlar
Tülin bütün
O yaşadığımız tarihimizin en kötü acımızı birdaha yaşamamak hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza allahtan
Sağ Rekam 2
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol | https://urfabulteni.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024