Tepe Reklam

Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Logo reklam
Kategori : GÜNCEL
Haberin Tarihi :   30 Ekim 2023 - 09:50

CUMHURİYETİN 100. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

Büyüt
Küçült
CUMHURİYETİN 100. YILI COŞKUYLA
Haber Detay
Cumhuriyetin ilanının 100. Yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Şanlıurfa’da da coşkuyla kutlandı.

Önceki gün Osmanbey Şehitliğindeki anıta çelenk sunumuyla başlayan kutlamalar bugün de Valilikte tebriklerin kabulüyle devam etti. Vali Hasan Şıldak’ın tebrikleri kabulünün ardından bu yılki tören Cumhuriyet Caddesinde gerçekleştirildi.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başlayan programda günün anlamına uygun şiirler okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı’na ilişkin mesajının okunmasının ardından Şanlı Valisi Hasan Şıldak bir konuşma yaptı.

Vali Şıldak, “Cumhuriyetimizin yüzüncü yılının kutlama töreninde sizlerle birlikte olmak, bu haklı gururu vatandaşlarımızla paylaşmak hepimiz için bir şeref ve onurdur. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı kutlu olsun. Türkiye yüzyılının da başlangıcı olan yüzüncü yılımızın hepimize hayırlı olmasını, ülkemize güç, kuvvet, gelişme kazandırmasını temenni ediyorum.” dedi.

 

Sözlerini sürdüren Vali Şıldak, “Bugün aslında hepimiz bir ana tanıklık ediyoruz. Bu bir dönüm noktası ve Türkiye yüzyılının da başladığı bir takvime denk geliyor. Cumhuriyet Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılmış bir mücadelenin adıdır. Bir var oluş savaşının, zaferle sonuçlandığı bir andır. Cumhuriyet, milletimizin gerçekten var olma mücadelesinin taçlandırılmasıdır, bağımsızlıktır. Uzun bir mücadelenin sonunda her alanda kazanılmış bir zaferdir.” diye belirtti.

 

Vali Şıldak, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Cumhuriyet medeniyettir, gelişmedir, büyümedir, kalkınmadır. Gençlerimizin, çocuklarımızın eğitimle buluşması ve daha iyi yetiştirilmesidir. Cumhuriyet kimsesizlere sahip çıkmaktır, kadına verilen değerdir. Bugüne geldiğimizde ise Cumhuriyet, 2023’de dünya gücü bir Türkiye’dir, bölgesel bir güçtür, insana verilen değerdir, mazlumların yanında olmaktır, sözü geçmek, sözü dinlenilmektir, güçlü bir orduya, güçlü bir savunma sanayine sahip olmaktır, sanayide atılım, tarımda sulama demektir, ulaşımda yol, hızlı tren ve her alanda gelişme demektir. Bugün Cumhuriyet dediğimizde güçlü yetişen bir gençlik, vatana sadakat, milletçe bütün olmak ve Türkiye sevdasıyla sevdalanmak demektir. Terörün her türüyle mücadele demektir, asla yılmamak, bölünmez bir ülke bütünlüğü için seve seve şehadete yürümek demektir. Bugün Cumhuriyet Türkiye Yüzyılı demektir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde güçlü bir Türkiye olarak, yüzüncü yılımızı büyük bir gururla, mutlulukla paylaşıyoruz, yaşıyoruz. Yarınlara emin adımlarla, büyük umutlarla ilerliyoruz. Bir ve bütün olan Türkiye’nin bölünmezliği konusunda asla taviz vermeden yolumuza devam ediyoruz. Bugün birlik olma, beraberlik olma ve içimizdeki vatan sevdasının, ülke sevgisinin daha da güçlendiği gündür. Bugün kararlılığın, iradenin en zirve noktaya taşındığı gündür. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı kutlu olsun.” 

 

Tören daha sonra halk oyunları, mehteran takımı, karate ve jimnastik gösterileriyle devam etti. Son olarak geçit töreninde asker, jandarma ve polis birlikleri ile okulların geçişiyle süren program araç konvoylarıyla sona erdi.

 

Kutlamalara Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra, Ak Parti Şanlı Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Büyükköroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Vatandaşların törenlere yoğun katılımı dikkat çekerken sergilenen gösteriler beğeniyle izlendi. Okullardan karma olarak oluşturulan 100 kişilik kız öğrenci grubunun halk oyunları gösterisi ise büyük alkış aldı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Sağ Blok Reklam
Son Yorumlar
Tülin bütün
O yaşadığımız tarihimizin en kötü acımızı birdaha yaşamamak hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza allahtan
Sağ Rekam 2
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol | https://urfabulteni.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024