Tepe Reklam

Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Logo reklam
Kategori : GÜNCEL
Haberin Tarihi :   14 Eylül 2023 - 03:00

24 DERSLİKLİ OKUL İÇİN PROTOKOL İMZALANDI

Büyüt
Küçült
24 DERSLİKLİ OKUL İÇİN PROTOKOL
Haber Detay
Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde yapılacak olan 24 derslikli ilkokul için protokol imzalandı.

Şanlı Valiliği himayelerinde, Karaköprü Belediye Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü arasında ilkokul yapımı için protokol imzalandı. Hayırsever Avukat Mehmet Altun tarafından Doğukent mahallesinde yapılacak olan ilkokulun yaklaşık 8 bin metrekare alanda inşa edileceği öğrenildi. 

 

Valilik toplantı salonunda düzenlenen protokole Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra, Karaöprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hüseyin Aras katıldı.

 

Protokolün imzalanmasının ardından bir açıklama yapan Vali Şıldak, hayırsever vatandaşlara çağrıda bulunarak, arazi tahsisi konusunda herhangi bir problemin olmadığını belirterek, okul yapımı konusunda herkesi katkıda bulunmaya davet etti. 

 

Vali Şıldak, “İlimizin eğitim noktasında açığının kapatılması, bilhassa derslik ve okul ihtiyaçlarının tamamlanması konusunda hayırseverlerimizin destekleri çok önemlidir. Devletimiz ve Millî Eğitim Bakanlığımızın imkanlarıyla ilimizde şu an 50’nin üzerinde okulun yapımını devam ettiriyoruz. Buna çok kısa sürede 100 okulumuzu daha dahil ederek 150 okulumuzun bir sonraki eğitim yılına hazır olarak çocuklarımızın, öğretmenlerimizin hizmetine girmesini sağlamış olacağız.” dedi. 

Sözlerini sürdüren Vali Şıldak, “Bugün yaptığımız protokol için Karaköprü Belediyemize çok teşekkür ediyorum. Yine hayırsever vatandaşımız saygıdeğer Mehmet Altun beye buradan teşekkür ediyoruz. Bir hazine arazimiz üzerine okulumuzun yapımı gerçekleştirilecek. 24 derslikli bir ilkokul binamız bu ilçemize en kısa sürede kazandırılmış olacak. 

Belediyemiz de burada güzel bir iş birliği örneği gösterdi. Bunun sayısının artmasını, devamının gelmesini temenni ediyoruz. Bilhassa Şanlılı hayırsever vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Okul yapımı konusunda, ihtiyacımız olan okulların kazandırılması konusunda eğer destek verirlerse arsa sağlama noktasında hiçbir eksiğimiz yok. Okul yapımı için hayırseverlerin teşvik edilmesi hususunda azami gayret göstereceğiz. Bu vesile ile bu tür girişimlerin eğitime yapılacak katkıların en kutsal, en değerli yatırım olduğunu ve en büyük hayır faaliyeti olduğunun da altını çizmek istiyorum. Biz her türlü iş birliğine hazırız. Bu değerli insanları şimdiye kadar pek çok örneğini gördüğümüz hayır girişimlerinin yenilerinin inşallah eklenmesini ve bunun da bir vesile, bir örnek teşkil etmesini temenni ediyorum. İlimize, Karaköprü ilçemize bu güzel yatırımın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu. 

 

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ise, “Öncelikle hayırsever iş adamı Mehmet Altun, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüz, Karaköprü Belediyemiz ve Şanlı Valiliğimiz koordinasyonunda Karaköprü’müze, Şanlı’ya 24 derslikli bir ilkokul kazandırıyoruz.

Toplam 8 dönüm üzerine yapılacak 5 bin metrekare kapalı alanı olan bir yıl içerisinde bitirilecek bu okul, inşallah Şanlı’mızın ihtiyacını karşılayacak nitelikte olacaktır. Malumunuzdur, Şanlı Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip ili ve yaş ortalaması 20’dir. 

0-30 yaş ortalaması yüzde72 olan bir il ve toplam 850 bine yakın öğrencisi olan bir şehirdir. Bundan dolayı aslında İstanbul’dan sonra en fazla dersliğin yapıldığı il Şanlı olmasına rağmen, okul ihtiyacını giderme adına öncelikle bizim bu konuda attığımız adım ve Şanlı Valiliğimizin bünyesinde bitirmemiz Şanlı için önemliydi. Ben tekrar bu protokolün öncelikle hayırlı olmasını temenni ediyorum.” Şeklinde konuştu.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Sağ Blok Reklam
Son Yorumlar
Tülin bütün
O yaşadığımız tarihimizin en kötü acımızı birdaha yaşamamak hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza allahtan
Sağ Rekam 2
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol | https://urfabulteni.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024